Wat scheiden met kinderen doet

Neem voldoende tijd om het voor de kinderen goed te regelen...

Lees meer

Scheiden en pensioen: de-ver-van-mijn-bed-show?

Krijgt het pensioen bij de afwikkeling van de echtscheiding voldoende aandacht of is het de-ver-van-mijn-bed-show?

Lees meer

Van partners naar ouders

Van partners naar ouders vergt een flinke inspanning maar dat heb je toch wel over voor de kinderen...

Lees meer

STRENGER OPTREDEN TEGEN WEIGEROUDER

Indien de afspraken die zijn opgenomen in het ouderschapsplan bij een scheiding niet worden nagekomen dan zou er strenger moeten worden opgestreden. Op dit moment zijn er nog geen consequenties maar dat zou volgens de SP, VVD en D66 moeten veranderen zo melde de Telegraaf.

Een kind van gescheiden ouders heeft het recht om beide ouders te blijven zien en een kamer meerderheid wil hier strenger op gaan toezien. Momenteel krijgt de ouder die het kind weghoudt bij de andere ouder te maken met een bemiddelingstraject wat veel tijd in beslag neemt en niet altijd succesvol is.

In veel gevallen is het de ouder bij wie het kind het hoofdverblijf die contact met de andere ouders dwarsboomt. Dit is veelal te wijten aan de slechte verstandhouden tussen de ouders (ex-partners) maar vergeten wordt wat dit voor impact heeft op het kind.

Maar ook de niet verzorgende ouders gaat veelvuldig in de fout, zo wordt een omgangsafspraak afgezegd, wordt het kind te laat opgehaald of worden aan het kind gedane toezeggingen niet nagekomen.

Opvallend hierbij is dat het vaker voorkomt als er sprake is van een nieuwe partner.

Van kinderen van gescheiden ouders heeft 15% geen contact meer met één van de ouders en dit is in en in triest en is het goed dat de overheid hier iets aan gaat doen.


Voor meer informatie over scheiden en ouderschapsplan

Lees meer

Partneralimentatie maximaal 5 jaar

Duur partneralimentatie naar 5 jaar of toch niet...

Lees meer

Verdelen pensioenen automatisch

Pensioenmelding van het todo lijstje...

Lees meer

Omgangsregeling met opa en oma

Omgangsregeling voor opa en oma

De opa’s en oma’s in de EU kunnen nu staan op een omgangsregeling met hun kleinkinderen.

Dit heeft het Europese Hof beslist in een zaak die was aangespannen door een oma die haar kleinkind na de scheiding wilde blijven zien.

Dit recht op een omgangsregeling is niet alleen voor de opa’s en oma’s maar ook voor alle andere personen die belangrijk zijn voor het kind en met wie het kind een persoonlijke band onderhoudt.

Met informatie over ouderschapsplan en omgangsregeling klik op "Meer info".


Lees meer

Kindgebonden budget

Kindgebonden budet


Na een scheiding kom je als alleenstaande ouder in aanmerking voor kindgebonden budget en alleenstaande ouderkop, maar wanneer kun je dit aanvragen?

Allereerst mag je niet meer met de ex partner op hetzelfde adres ingeschreven staan en daarbij komt dat het verzoek tot echtscheiding door de rechtbank moet zijn ontvangen. Voldoe je aan deze criteria dan kan je de aanvraag doen.
Wil je al wel een indicatie hebben van de hoogte van het bedragklik dan op "Meer info" dan kun je een proefberekening maken.

ScheidingsMakelaar Ron Teiwes van Flevoscheiden kan je nadere informatie geven over de echtscheiding, het ouderschapsplan, alimentatie enz. enz.

Bezoek de website www.flevoscheiden.nl, stuur een mail naar ron@flevoscheiden.nl of bel 06 29472474

Lees meer

Kinderalimentatie tijdens de vakantie

In mijn praktijk krijg ik rond deze tijd veel vragen over het betalen van de kinderalimentatie tijdens de vakanties. Ik ga 2 weken met de kinderen op vakantie moet in dan toch nog kinderalimentatie betalen.

Het antwoord is “ja”. Het vastgestelde bedrag aan kinderalimentatie is het gemiddelde wat per maand worden betaald. Bij het vaststellen van het bedrag is rekening gehouden met de tijd dat de kinderen bij de niet verzorgende ouder verblijven en wordt zorgkorting genoemd. Dus tijdens de vakantie dient de kinderalimentatie doorbetaald te worden.

Is de hoogte van de kinder- en partneralimentatie nog juist? Door het laten maken van een herberekening kan daar duidelijkheid in komen.


Lees meer

Vakantie en toestemming

Eindelijk op vakantie, na alle echtscheidingsperikelen heerlijk een paar weken met de kinderen er tussenuit.

Laat dit niet uitlopen op een teleurstelling.
Ga je namelijk als ouder alleen met je kind of kinderen op vakantie dan is toestemming van de ander ouder noodzakelijk. De marechaussee controleert hier veelvuldig of.Voor het geven van toestemming is er een speciaal formulier dat aan de marechaussee kan worden getoond. Voor sommige landen is er zelf meer nodig dan alleen een toestemmingsverklaring.

De onderstaande info button brengt u naar de site van de overheid waar alle relevantie informatie over dit onderwerp is terug te vinden alsook de download van het toestemmingsformulier.

Bereid dit goed voor zodat je kunt genieten van een zorgeloze vakantie.


Lees meer

ScheidingsATLAS

In Nederland verbreken jaarlijks zo rond de 65.000 partners hun huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwoning. Bij deze relatiebeëindigingen zijn rond de 70.000 kinderen betrokken. Om ouders beter voor te breiden op de veranderende situatie heeft TNO een online training ontwikkeld onder de naam ScheidingsATLAS. Ouders kunnen hier in het kader van evaluatieonderzoek (2017-2019) kosteloos aan deelnemen.Lees meer

Kindgebonden budget is geen inkomen voor partneralimentatiebepaling

Kindgebonden budget alleenstaande ouderkop partneralimentatie

Lees meer

Nihilstelling kinderalimentatie

Geen kinderalimentatie bij faillissement?

Lees meer

Pensioenen bij echtscheiding

afwikkeling pensioenen bij echtscheiding en beëindiging geregistreerd partnerschap. Verevenen, conversie, afzien van aanspraak. Bijzonder partnerpensioen

Lees meer