goed om te weten..

vakantie

Ga je zonder de andere ouder met de kinderen op vakantie naar het buitenland dan heb je een toestemmings-verklaring van de andere ouder nodig. De Marechausse controleert hier regelmatig op.
Met de onderstaande link download je deze toestemmings-verklaring.Toestemming.pdf
Engelse versie.pdf

pensioen

Als je meer wilt weten over  je pensioen en echtscheiding dan kun je via onder-staande link de brochure "Verdeling ouderdomspensioen bij echtscheiding" van de overheid downloaden.
Pensioen-info.pdf

Pensioen (2)

Als de echtscheiding is ingeschreven moeten de afspraken over de pensioenen worden gemeld aan de pensioenuitvoerder(s). Met onderstaande link download je het formulier hiervoor.


Melding-pensioenen.pdf

Getrouwd in buitenland

Indien je huwelijk in het buitenland is gesloten dan is het belangrijk om je goed te laten informeren over de juiste manier om je echtscheiding in Nederland te laten regelen.
welke afspraken

Bij een relatiebeëindiging moeten veel afspraken worden gemaakt en veel beslissingen worden genomen. Onderstaand een checklist met een opsomming hiervan. Let wel, iedere situatie is anders en kunnen er afspraken bijkomen of afvallen.
Checklist.pdf

gezag

Is een vader getrouwd of heeft hij een geregistreerd partnerschap met de moeder van het kind, dan is hij automatisch (wettelijk) de vader. In andere gevallen kan hij het kind erkennen maar daarme is hij nog niet de wettelijke vertegenwoordiger van het kind. Daarvoor moet  eerst het ouderlijk gezag worden aanvraagd.

Gezag-info.pdf